Beachtennis return met publiek

Datum

Locatie & plaats

Strandclub Xiringuito
Scheveningen

NK Beachtennis & Zomertour

In augustus is Scheveningen het kloppend hart van beachtennissend Nederland! De beste beachtennissers van ons land strijden om de nationale titels in de enkel, dubbel en mix-categorieën, terwijl gelijktijdig liefhebbers van ieder niveau meedoen aan de Zomertour toernooienreeks. Kortom, geen excuses om het beachtennisracket niet op te pakken deze maand.

Ben je met name geïnteresseerd in het open toernooi? Scroll dan naar beneden voor meer info en om je in te schrijven!

NK Beachtennis

Van 12 augustus t/m 27 augustus 2023 vindt de 19e editie van het KNLTB NK beachtennis plaats op het strand van Scheveningen. De beste beachtennissers van Nederland strijden hier in de verschillende categorieën om de nationale titels. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap beachtennis 2024.

Programma, reglementen en inschrijven

Programma NK Beachtennis 2023: 

  • Zaterdag 12 augustus: NK voorronde damesenkel en herenenkel.
  • Zondag 13 augustus: NK hoofdtoernooi damesenkel en herenenkel.
  • Zaterdag 19 augustus: NK voorronde gemengd dubbel.
  • Zondag 20 augustus: NK hoofdtoernooi gemengd dubbel.
  • Zaterdag 26 augustus: NK voorronde damesdubbel en herendubbel.
  • Zondag 27 augustus: NK hoofdtoernooi damesdubbel en herendubbel en NK Jeugd.

Het KNLTB NK Beachtennis wordt gerealiseerd in samenwerking met Beach Tennis Holland en mede door de steun van Den Haag Topsport.

NK Damesdubbel / Herendubbel

Datum: zaterdag 26-8 Voorronde. Zondag 27-08 hoofdtoernooi start 10:00

Het is voor iedereen mogelijk zich in te schrijven voor het NK dames- en herendubbel. Van alle inschrijvingen worden de 12 hoogstgeplaatste teams rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van 16 teams. Zij spelen op zondag 28-08 hun wedstrijden. De overige teams spelen voorrondes op zaterdag 27-8.

Directe plaatsing voor het hoofdschema geschiedt op basis van de gezamenlijke ranking van de teams. De KNLTB beachtennis ranglijst van 1 augustus 2022 is hiervoor leidend. Door de organisatie worden er 3 wildcards toegewezen. Op 22 augustus worden alle ingeschreven teams via een e-mail geïnformeerd over hun deelname aan het toernooi.

NK Gemengd Dubbel

Datum: zaterdag 19-8 voorronde, zondag 20-8 hoofdtoernooi start 10:00

Het NK Gemengd Dubbel hoofdronde wordt georganiseerd op de zondag 21 augustus. 12 teams strijden om de titel. De 9 hoogst geplaatste teams worden direct toegelaten en er zijn 3 wildcards beschikbaar. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk.

NK Jeugd

Datum: zondag 27-8 vanaf 13:00 uur.

Tijdens het NK Jeugd kan er in twee leeftijdscategorieën gestreden worden om de nationale jeugdtitel:

  • Jeugd 14 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 14 jaar op toernooi datum.
  • Jeugd 17 jaar of jonger (hierbij spelen jongens en meisjes door elkaar), leeftijd jonger dan 17 jaar op toernooi datum.

NK Damesenkel / Herenenkel

Datum: 12-8 voorronde en 13-8 hoofdtoernooi start +/- 13:00 uur

In deze categorie strijden maximaal 8 spelers in het hoofdschema tegen elkaar. 5 spelers zijn direct geplaatst en er worden 3 wildcards gegeven. Via de voorronde de dag ervoor is kwalificatie voor het hoofdschema mogelijk. Het enkelspel wordt gespeeld op een veld met een breedte van 4,5 meter en de wedstrijden worden gespeeld tot de 9 games.  

Open recreatief beachtennis toernooi

Naast het NK wordt er elk weekend een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door Beach Tennis Holland en is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven voor het NK of voor het recreatief toernooi. Dit kan via de onderstaande buttons.

 

Inschrijven NK beachtennis

 

Inschrijven open recreatief

 

Zomertour (open recreatief beachtennis toernooi)

Naast het NK wordt er elk weekend een recreatief beachtennis toernooi georganiseerd door Beach Tennis Holland. Deze Zomertour is speciaal voor beachtennissers met allerlei verschillende niveaus. Op deze manier kunnen beachtennis spelers en liefhebbers samen genieten van deze fantastische sport.

Inschrijven

Speel je al regelmatig beachtennis en heb je zin in een toernooitje? Of heb je nog nooit gebeachtennist, maar lijkt het je leuk om het te proberen? Schrijf je dan nu in voor één van de Zomertour toernooien!