TennisDirect Masters

TennisDirect Circuit & Masters

Ben jij een tennisser die graag wedstrijden speelt en die het leuk vindt om te singelen of te dubbelen? Doe dan mee aan het TennisDirect Circuit! Een initiatief van de KNLTB en TennisDirect om meer mensen te laten ervaren hoe leuk het is om één of meerdere open toernooien te spelen.

Zo werkt het

Je ontvangt punten voor de ranglijst door deel te nemen aan een enkel- en/of dubbelspel onderdeel (m.u.v. gemengd dubbelspel) van een open toernooi. Iedereen kan meedoen, want het is geschikt voor alle speelsterktes. Voor iedere wedstrijd (enkelspel of dubbelspel) scoor je punten. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Mastershet eindtoernooi van het circuit om zo mee te strijden voor de felbegeerde titel en andere mooie prijzen!  

TennisDirect Toernooicircuit

Alle enkel- en dubbelspelonderdelen (m.u.v. gemengd dubbelspel) van open weekend- en weektoernooien in week 1 t/m week 33, tellen mee voor het toernooicircuit. Het circuit vindt plaats in alle 12 regio's* met als afsluiting de TennisDirect Masters. Ben je nieuwsgierig welke toernooien er in jouw buurt worden georganiseerd die meetellen voor het toernooicircuit? Check dan de toernooikalender! 

* Vanaf dit jaar wordt het toernooicircuit en de Masters niet meer in de 12 provincies gespeeld, maar hebben we gekozen voor 12 regio's. De provincie Zuid-Holland is opgesplitst in regio's zodat meer spelers de gelegenheid krijgen om mee te doen aan de Masters. 

De 12 regio's zijn: 

 • Friesland
 • Groningen/Drenthe**
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Limburg
 • Noord-Brabant
 • Utrecht/Flevoland
 • Zeeland
 • Noord-Holland
 • Leiden
 • Den Haag
 • Rotterdam

**De TennisDirect Masters in Groningen/Drenthe zijn helaas geannuleerd. Spelers uit deze regio kunnen zich inschrijven voor één van de andere regio's.

TennisDirect Masters

Alleen spelers die de beste prestaties hebben geleverd tijdens het circuit en de meeste punten hebben behaald in het enkel- en dubbelspel en dus hoog staan op de ranglijst, worden uitgenodigd voor de TennisDirect Masters. 

Landelijk worden alle Masters georganiseerd in week 36. In iedere regio worden de Masters gespeeld op één tennisclub. Klik hier voor een overzicht van de locaties per regio. 

Inschrijven TennisDirect Masters

Inschrijven betekent niet automatisch dat je mee mag doen aan de TennisDirect Masters. Op basis van het aantal punten en de plek op de ranglijst worden de beste spelers en speelsters die zich hebben ingeschreven, geselecteerd om mee te doen. Via MijnKNLTB kun je je inschrijven voor de Masters van jouw regio. Door te klikken op de betreffende regio vind je meer informatie over de inschrijving. 

Ranglijst

Wekelijks wordt op dinsdag een nieuwe circuitranglijst gepubliceerd op MijnKNLTB (onder Ranking). Klik op de ranglijst van jouw regio om je plek op de ranglijst te bekijken.