Jongen forehand

Wildcards

In Nederland vinden verschillende internationale jeugdtoernooien plaats. Jeugdspelers die niet worden toegelaten tot een toernooi, omdat zij bijvoorbeeld gezakt zijn op de ranglijst door een blessure, hebben de mogelijkheid om een wildcard aan te vragen.

Voorwaarden aanvragen

Een wildcard kan alleen aangevraagd worden wanneer een jeugdspeler achterloopt op zijn/haar ranking of niet de gewenste vorm heeft (bijvoorbeeld door een blessure of ziekte) of vanwege een andere uitzonderlijke reden.

Het aanvragen van een wildcard verloopt via de coach van de jeugdspeler. De coach moet voor het desbetreffende toernooi een online formulier invullen. Naast het indienen van de aanvraag moet een speler zich ook nog daadwerkelijk inschrijven voor het betreffende toernooi.

Toekenning

De toekenning van de wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals leeftijd, ranking, vorm en ontwikkelingsfase. Ook spelers die geen wildcard hebben aangevraagd, kunnen een wildcard ontvangen. Uiterlijk de donderdag voor aanvang van het toernooi wordt per e-mail bekend gemaakt of een speler recht heeft op een wildcard.

Tennis Europe jeugdtoernooien

Op dit moment zijn er geen Tennis Europe jeugdtoernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden.

ITF jeugdtoernooien 2020

Het aanvragen van wildcards voor de Amjoy Cup Powered by Audi (Grade 4 ITF Junior U18) (31 augustus tot en met 5 september 2020) is mogelijk vanaf donderdag 13 augustus 2020 tot en met donderdag 20 augustus 2020 14.00 uur. Het aanvragen van een wildcard is helaas niet meer mogelijk.

TE jeugdtoernooien 2020

Het aanvragen van wildcards voor de Amjoy Cup Powered by Babolat and David Lloyd (Category 3 TE Junior t/m 14 jaar) (7 tot en met 12 september 2020) is mogelijk vanaf donderdag 20 augustus 2020 tot en met donderdag 27 augustus 2020 14.00 uur. Het aanvragen van een wildcard is helaas niet meer mogelijk.