Veelgestelde vragen
In de verschillende blokken hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen over de KNLTB Junioren Tour en de KNLTB Juniorenranglijst.
KNLTB Junioren Ranglijst & Corona
Het totaal aantal punten is opgebouwd uit je zes beste enkelspelresultaten en je twee beste dubbelspelresultaten. De totale som van deze toernooien bepaalt je positie op de ranglijst. De punten die je door het spelen van Junioren Tour toernooien verdient blijven gedurende 52 weken staan, waarna deze punten weer worden vervangen voor nieuwe punten. Het is mogelijk dat je vorig jaar in de zomerperiode veel punten hebt verdiend die nu wegvallen. Dan kan het zijn dat je positie lager wordt. In deze nieuwe ranglijst valt week 11 2019 tot en met week 31 2019 weg. Spelers hebben nieuwe resultaten kunnen halen in week 29, week 30 en week 31 2020. Alle spelers hebben in de afgelopen 52 weken de mogelijkheid gehad om minimaal 6 toernooien te spelen en dus om 6 resultaten neer te zetten.
Dit gebeurt alleen wanneer je 52 weken geen Junioren Tour toernooi hebt gespeeld.
Wij zien op dit moment geen reden om deze ranglijst te compenseren. Er is geen alternatief die een betere weergave geeft van de ranglijst. Met alle kansen die zich nog voordoen dit jaar zijn er nog voldoende mogelijkheden om resultaten te halen. De mogelijke discrepanties zijn niet van invloed geweest op de selecties.
Spelers die naar hun gevoel te veel zijn gedaald op de ranglijst en vinden dat ze op een hoger niveau dienen te spelen, kunnen via de tennisleraar een wildcard aanvragen. Dit kan gemaild worden naar juniorentour@knltb.nl.
Voor nu is dit de ranglijst waar we mee doorgaan. Voor de komende maanden blijft het een spannende periode met betrekking tot spelen van Junioren Tour toernooien. Dit zullen wij nauwlettend in de gaten houden. We hopen natuurlijk dat we kunnen blijven spelen, zodat we geen aanpassingen in de ranking hoeven te maken.
Het is mogelijk dat door een regionale lockdown een toernooi uitvalt of spelers niet mogen/kunnen deelnemen aan een Junioren Tour toernooi. We doen er alles aan om het speelaanbod zo eerlijk mogelijk te maken, (denk aan; verplaatsen van toernooien of herverdelen van spelers waar mogelijk) maar zullen wel kijken wat de opties zijn om toch voor punten te spelen mocht een toernooi uitvallen. Uiteindelijk zal de technische staf, onder leiding van de technische directeur besluiten of een speelweek wel of niet voor punten gespeeld zal worden wanneer er een toernooi uitvalt.
KNLTB Juniorenranglijst
- De grootste schommelingen worden veroorzaakt door de verschuiving van een geboortejaar naar een nieuwe leeftijdscategorie. Het grote voordeel van een doorlopende ranglijst is dat spelers hun punten van het jaar ervoor meenemen naar het volgende jaar en naar een nieuwe leeftijdscategorie. Hierdoor hoeft er geen inschaling gemaakt te worden van twee verschillende geboortejaren. Spelers die zich als tweedejaars (spelers die voor het tweede jaar op rij in dezelfde leeftijdsklasse spelen) bewezen hebben komen aan het begin van een nieuw kalenderjaar hoog binnen als eerstejaars in de nieuwe leeftijdscategorie. Tweedejaars moeten zich aan het begin van een nieuw jaar dus bewijzen tegenover deze nieuwkomers. In de eerste maanden van een nieuw kalenderjaar worden de verhoudingen tussen de twee geboortejaren zichtbaar en stabiliseert de ranglijst. Een andere reden kan zijn dat de punten van het Winter Jeugd Circuit 2019 zijn weggevallen. Het WJC valt niet meer binnen de laatste 52 weken en dus telt dit resultaat niet meer mee in je beste 6 enkelspelresultaten.
Ja, per 1 januari 2020 kunnen voor de Junioren Tour toernooien Brons, die in de winter plaatsvinden, niet geaccepteerde spelers worden opgeroepen als er na de acceptatie vrije plekken zijn. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier.
Het oproepen van reservespelers is alleen mogelijk voor de Junioren Tour toernooien Brons die in de winter plaatsvinden, omdat er in deze periode voor jeugdspelers weinig andere alternatieven zijn voor het spelen van wedstrijden. Dit in tegenstelling tot de zomer, wanneer het aanbod van Junior Tour toernooien en open junioren toernooien aanzienlijk groter is.
KNLTB Junioren Tour
Als je niet geaccepteerd bent voor de Junioren Tour toernooi van jouw keuze dan is het verstandig om na te gaan of je de juiste inschrijfkeuze gemaakt hebt. Voor de grootste kans op acceptatie schrijf je in voor drie keuzes. Ook binnen één categorie (bijvoorbeeld Junioren toernooi Brons) kan er verschil zijn in populariteit van de toernooien. Toernooien die centraal in het land worden georganiseerd zitten bijvoorbeeld sneller vol dan toernooien in het noorden van het land. In de categorie jongens t/m 14 jaar is de vraag erg groot. Het aanbod is in de winter minder, onder andere omdat er minder hallen/toernooiorganisaties zijn die zich aanmelden voor de organisatie van een toernooi. Wij houden voortdurend alle ontwikkelingen in de gaten om te kijken of aanpassingen in de kalender noodzakelijk zijn.
- Dubbelspel: Je schrijft je in via MijnKNLTB en nodigt je dubbelspelpartner uit. Je ontvangt een bevestiging per e-mail en je dubbelspelpartner ontvangt een uitnodigingsmail waarin staat hoe hij/zij de inschrijving moet accepteren. Pas als de uitgenodigde speler de inschrijving heeft geaccepteerd en bevestigd in MijnKNLTB, is de inschrijving geldig en wordt deze zichtbaar op de inschrijvingslijst. - Enkel- en dubbelspel: Alleen de geaccepteerde spelers van het enkelspel kunnen tijdens het toernooi inschrijven voor het dubbelspel. In de bijzondere toernooibepalingen van het toernooi wordt de deadline voor inschrijven voor het dubbelspel genoemd, dit is bij ieder toernooi anders. Je schrijft je in bij de desbetreffende toernooileiding.
Via MijnKNLTB kun je je inschrijving wijzigen.
Als je je wilt terugtrekken voor een toernooi, dan kun je dit doen via de toernooileiding van het Junioren Tour toernooi waarvoor jij geaccepteerd bent. De contactgegevens van de toernooileider vind je op MijnKNLTB of in de bijzondere toernooibepalingen. Tot aan de loting kun je je terugtrekken uit het toernooi zonder dat dit gevolgen heeft voor je rating (DSS). Als je je terugtrekt na de loting telt dit als een walk-over, deze wordt dan ook meegenomen in de berekening van je rating. Dit geldt niet voor reservespelers die na de loting voor een Junior Tour toernooi Brons zijn opgeroepen.
Je hebt je via MijnKNLTB ingeschreven met je dubbelspelpartner, alleen jouw dubbelspelpartner heeft dit nog niet bevestigd in MijnKNLTB. Je dubbelspelpartner heeft een uitnodigingsmail ontvangen waarin staat hoe hij/zij de inschrijving kan accepteren.
- De vraag naar jongens onderdelen is groter. Daarnaast worden bij sommige Junioren Tour toernooien minder onderdelen aangeboden, zodat ook kleinere accommodaties een Junioren Tour toernooi kunnen organiseren. Zij hebben niet de capaciteit voor jongens en meisjes t/m 12, 14 en 16 jaar, maar wel voor een aantal onderdelen. Dit draagt tevens bij aan een goede spreiding van locaties in het land.
- De vraag naar de categorieën t/m 12 en t/m 14 jaar is groter. Daarnaast worden bij sommige Junioren Tour toernooien minder onderdelen aangeboden, zodat ook kleinere accommodaties een Junioren Tour toernooi kunnen organiseren. Zij hebben niet de capaciteit voor jongens en meisjes t/m 12, 14 en 16 jaar, maar wel voor een aantal onderdelen. Dit draagt tevens bij aan een goede spreiding van locaties in het land. Dit draagt tevens bij aan een goede spreiding van locaties in het land.
Op deze pagina staan alle bijzondere toernooibepalingen en spelersmemo’s die de KNLTB van toernooiorganisatoren heeft ontvangen. Staan de bestanden van een bepaald toernooi er niet tussen, neem dan contact op met de betreffende toernooileider.
- Iedere toernooiorganisator bepaalt zelf het inschrijfgeld, dit kan dus per toernooi verschillen. Iedere organisatie heeft andere kosten, denk bijvoorbeeld aan baanhuur, ballen en sponsoring. De hoogte van het inschrijfgeld is opgenomen in de bijzondere toernooibepalingen van het betreffende toernooi.
- - Je inschrijving is niet goed opgeslagen. Controleer altijd na je inschrijving of de inschrijving goed is gegaan. Dat kan via je spelersprofiel in MijnKNLTB. Als je rechtsboven op het pijltje naar beneden klikt en vervolgens op inschrijvingen klikt, dan worden alle inschrijvingen getoond. - Je hebt je inschrijving geannuleerd.
De planning van de partijen wordt gedaan door de toernooiorganisatie. In het spelersmemo is informatie over het speelschema opgenomen. Op deze pagina staan alle bijzondere toernooibepalingen en spelersmemo’s die de KNLTB van toernooiorganisatoren heeft ontvangen. Staan de bestanden van een bepaald toernooi er niet tussen, neem dan contact op met de betreffende toernooileider.
- Het maximum aantal spelers dat geaccepteerd kan worden voor het enkelspel is 16 en voor het dubbelspel 8 koppels.
- Wij beschikken niet over een lijst met mogelijke dubbelpartners. We raden je aan om je tennisleraar te vragen om je te helpen zoeken naar een geschikte dubbelpartner.
- De ruime keuze aan speelweken in de KNLTB Junioren Tour biedt spelers de ruimte om minimaal 6 enkelspel- en 2 dubbelspel resultaten neer te zetten en daarnaast ook om voldoende rust- en trainingsmomenten in te bouwen, zodat geen onnodige blessures ontstaan. Neem voor advies over het toernooiprogramma contact op met de trainer en/of raadpleeg het Meerjaren Opleidingsplan Tennis.
- De tennisleraar van een speler kan per e-mail een wildcard aanvragen. In de aanvraag moet staan vermeld waarom de speler een wildcard wil aanvragen en waarom de speler niet de ranglijstpositie heeft om automatisch geaccepteerd te worden voor het toernooi. Vermeld ook het bondsnummer en voor welk toernooi of toernooien de aanvraag is. De aanvraag dient samen met de inschrijving via MijnKNLTB, binnen te zijn voor de deadline van inschrijven van het betreffende toernooi.
- De KNLTB stimuleert het beoefenen van meerdere sporten bij jonge kinderen. Aan het einde van de basisschool en aan het begin van de middelbare school blijkt vaak dat dit steeds moeilijker wordt, omdat de belasting te hoog wordt. Beide sporten intensief beoefenen is dan vaak niet meer te combineren. Hierin moet op een gegeven moment keuzes gemaakt worden. In de huidige KNLTB Junioren Tour kalender bieden we het gehele jaar tenniswedstrijden aan.