Scorebord

Inschrijven

Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via  MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven, je geeft een eerste keuze, tweede keuze en een eventuele derde keuze op.In de handleiding in de downloads onderaan deze pagina, staat uitgelegd hoe je op MijnKNLTB kan inschrijven.  

Voor welk toernooi schrijf ik mij in? 

JT Groen is bedoeld voor spelers t/m 10 jaar die te weinig uitdaging in Groen hebben, maar nog niet of af en toe in de Junioren Tour t/m 12 jaar (Brons) spelen. 

Voor de JT Goud, Zilver en Brons t/m 12, 14 en 16 jaar geldt dat je aan de hand van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst inschrijft voor Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en/of Brons. Welk toernooi je daadwerkelijk gaat spelen hangt af van je positie op de KNLTB Junioren ranglijst en welke  spelers hebben ingeschreven. De  acceptatie wordt door de KNLTB gedaan na de deadline van inschrijven 

Als alle spelers op de juniorenranglijst, zich inschrijven voor de ideale afstemming als volgt:

 

Niveau

Aantal toernooien

Ranglijstposities

Goud

1

Positie 1 t/m 16

Zilver

3

Positie 17 t/m 64

Brons

5-8

Positie 65 t/m 192

 

Voorbeeld:
Goud speler: Sta je op plek 10 op de Junioren Ranglijst schrijf je als eerste keuze een goud toernooi in. Als tweede en derde keuze komen pas zilver aan bod.
Zilveren speler: Sta je op plek 45 op de Junioren Ranglijst schrijf je als eerste keuze een zilver toernooi in.
Zilver/Brons speler: Sta je op plek 70 op de Junioren Ranglijst schrijf je als eerste keuze een zilver toernooi in, in de hoop dat niet alle spelers zich hebben ingeschreven. Als tweede en derde schrijf je brons in, zodat je zeker weet dat je wordt geaccepteerd.
Brons speler: Sta je lager dan plek 70, adviseren we om voor drie bronzen toernooien in te schrijven.

Als iedereen zich inschrijft naar de positie die op hij/zij heeft op de Junioren Ranglijst, zullen alle toernooien de maximale bezetting hebben en komen er meer kinderen aan spelen toe.

Bij drie keuzes is de kans het grootst dat je geaccepteerd wordt. Word je maar niet geaccepteerd, ondanks dat je drie keuzes opgeeft? Dit zien we vooral bij jongens t/m 12 en 14 jaar. Wees gerust; in de winter is er volop speelmogelijkheid, ook voor jou!

Overlap KNLTB Junioren Tour en toernooien (internationale toernooien, open toernooien, NRT) in Nederland

In de zomer en winter worden zowel internationale jeugdtoernooien, open toernooien, NRT  als Junioren Tour toernooien in Nederland georganiseerd. Om toekomstige toernooien te kunnen opstellen, hebben wij het document opgesteld. 

Onderdelen

De Junioren Tour naar Toernooien kennen drie leeftijdscategorieën t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar.  

Leeftijdscategorie 

Geboortejaren 

JT Groen

2013 of later

t/m 12 jaar 

2011 of later 

t/m 14 jaar 

2009 en 2010

t/m 16 jaar  

2007 en 2008 


Deadline inschrijven

Week 4

Woensdag 11 januari om 14:00 uur

Week 5

Woensdag 18 januari om 14:00 uur

Week 6

Woensdag 25 januari om 14:00 uur

Week 9

Woensdag 15 februari om 14:00 uur

Week 10

Woensdag 12 februari om 14:00 uur

Week 11

Woensdag 1 maart om 14:00 uur

Week 12

Woensdag 8 maart om 14:00 uur

Week 13

Woensdag 15 maart om 14:00 uur

 

Wildcards

Voor JT t/m 12, 14 en 16 jaar zijn er per toernooionderdeel twee wildcards beschikbaar. Voor JT Groen is één wildcard per toernooi beschikbaar. Dit betekent niet dat deze wildcards ook altijd worden toegekend. Wildcards kunnen voor de inschrijfdeadline bij de KNLTB worden aangevraagd via het digitale aanvraagformulier. Het aanvragen van een wildcard kan alleen door de trainer van een speler en deze moet altijd worden ingediend met een onderbouwing. Bij het aanvragen van een wildcard moet je je ook altijd inschrijven voor het desbetreffende toernooi. De technische Staf van de KNLTB behandelt alle aanvragen. 

Voor het toekennen van een Wildcard voor Brons en JT Groen wordt o.a. gekeken of de speler ook een 2e en 3e keuze heeft ingeschreven, omdat we ervan uit gaan dat deelnemers aan de Junioren Tour bereid zijn om verder te rijden voor een toernooi. 

Factsheet

De Factsheet is te vinden op MijnKNLTB bij het desbetreffende toernooi. De factsheet geeft inzicht over de opzet van een toernooi, dus op welke dagen er wordt gespeeld en in bepaalde gevallen ook op welke dagen welke rondes in het schema worden gespeeld. Dit document is dus handig als je wilt weten op welke dagen je speelt tijdens een Junioren Tour toernooi.

Aanbod toernooien

In een aantal speelweken is er geen volledig aanbod van Junioren  Tour  toernooien Goud, Zilver en Brons. Dit heeft te maken met het aanbod van internationale toernooien (Tennis Europe toernooien en ITF toernooien) in Nederland  spelers die normaal meedoen aan de Junioren Tour kunnen ook deelnemen. In deze betreffende weken wordt er  bijvoorbeeld geen Junioren Tour  toernooi Goud georganiseerd. Bekijk de  kalender  voor een overzicht van alle toernooien.

Gerelateerd aan deze pagina

Acceptatie

Acceptatie