G-Tennis wijzende jongen

Spelregels

Als je op de baan staat voor een wedstrijd wil je winnen, maar vooral ook plezier hebben. Om ervoor te zorgen dat er een eerlijke en leuke strijd is tussen G-tennissers onderling, vindt er bij G-tennis een indeling plaats op basis van individuele vaardigheden. Ook gelden er aparte spelregels. 

Gelijke kansen om te winnen

Bij G-tennis staat plezier en enthousiasme voorop, daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren. Daarom worden G-tennissers ingedeeld in divisies, een indeling op basis van individuele vaardigheden. Met behulp van een individuele vaardigheidstest wordt er bepaald in welke divisie een G-tennisser speeltZo wordt er onder andere gekeken naar de (verstandelijke) beperking en het sociaal-emotionele gedrag van een speler en de resultaten uit eerder gespeelde wedstrijden. Het niveau mag binnen vastgestelde marges afwijken van andere G-tennissers in dezelfde divisie. Hierdoor heeft elke G-tennisser binnen een divisie een gelijke kans om te winnen. 

Special Olympics reglement

G-tennis wedstrijden worden gespeeld volgens het Special Olympics Tennis Reglement. Als internationale sportorganisatie heeft Special Olympics dit reglement opgesteld op basis van de reglementen van de Internationale Tennis Federatie (ITF). In het Special Olympics Tennis Reglement vind je onder andere alle spelregels en de vaardigheidstest.

 

test