P1644594

Uitslagen invoeren

Na afloop van een competitiedag dient de uitslagengedelegeerde de uitslagen in te voeren in MijnKNLTB of via de KNLTB ClubApp. Vaak zijn de aanvoerders van de competitieteams uitslagengedelegeerde, zodat zij zelf meteen de uitslagen kunnen invoeren. Sommige verenigingen kiezen ervoor om de uitslagen van alle teams te laten invoeren door de Competitieleider. 

Hoe werkt het?  

Als uitslagengedelegeerde geef je direct na afloop van de speeldag de uitslagen door.  Je hebt zelfs de mogelijkheid om de uitslagen na iedere wedstrijd tussentijds op te slaan. Ga in MijnKNLTB naar jouw competitie en kies de betreffende speelronde of wedstrijd waarvoor je de uitslagen wil invoeren. Klik vervolgens op het oranje pijltje om de uitslagen per wedstrijd in te voeren. Vanuit de digitale ploegopstelling zijn de betreffende spelers al in het uitslagengedeelte overgenomen. Controleer of deze spelers ook daadwerkelijk gespeeld hebben of pas eventueel nog spelers aan waar dat nodig is (altijd in overleg met de tegenstander). Vervolgens kan je per wedstrijd de uitslagen invoeren. Kies ‘Opslaan’ wanneer je de uitslagen hebt ingevoerd. Wanneer je de setstanden invult, verschijnt boven in de tussenstand en/of einduitslag.   

Het tijdig invoeren van de uitslagen is van groot belang aangezien de aanvoerder van het bezoekende team voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde wedstrijduitslagen van de betreffende speeldag, op juistheid moet controleren. Daarnaast is het voor alle teams uit de poule leuk om zo snel mogelijk de uitslagen en standen te kunnen zien. Ook als een wedstrijd niet is (af)gespeeld, moet je dit invoeren op de betreffende speeldag en bij wedstrijdstatus aangeven wat de reden hiervoor is.

Klik hier voor het stappenplan uitslagen invoeren.

Hoe word ik uitslagengedelegeerde? 

De Competitieleider van jouw vereniging kan op MijnKNLTB aangeven wie de rechten van uitslagengedelegeerde mag hebben. Wil jij voor jouw team graag de uitslagen invoeren dan kun je dit doorgeven aan jouw Competitieleider. Ben je een ouder van een jeugdspeler, dan krijgt jouw kind de rechten en kun je in het account van jouw zoon of dochter inloggen om de uitslagen in te voeren.

Verkeerde uitslag ingevoerd? 

Het kan voorkomen dat er bij het invoeren van de wedstrijduitslag een fout is gemaakt. Zodra de wedstrijduitslag digitaal verstuurd is kan enkel de Competitieleider van jouw vereniging de uitslag corrigeren. De Competitieleider kan uiterlijk 7 dagen na de speeldag van een thuiswedstrijd een aanpassing doen, bijvoorbeeld een speler of partijuitslag wijzigen. De Competitieleider van het uitspelende team ontvangt – net als die van het thuisspelende team– een e-mailbevestiging per wijziging.  

Geen mobiele telefoon, tablet, computer of internet? 

Tijdens een speeldag van de competitie komt het een enkele keer voor dat er niemand een mobiele telefoon of tablet mee heeft en dat de desbetreffende vereniging geen computer heeft. Dan is het lastig om online de uitslagen in te voeren. Of wat moet je doen als er geen internetverbinding is.  

Dan kan je altijd nog gebruik maken van het oude wedstrijdformulier. Vaak zijn er clubs die nog een stapel oude wedstrijdformulieren hebben liggen. Vul het papieren formulier in en zorg ervoor dat na de speeldag de uitslagen zo snel mogelijk worden ingevoerd.